Minister obrany M. Glváč bude rokovať s brazílskym ministrom obrany C. Amorim

27.10.2013 Bratislava

Minister obrany SR Martin Glváč bude v pondelok 28. októbra rokovať s brazílskym ministrom obrany Celsom Amorim. Ten pricestuje na oficiálnu návštevu Slovenska na základe pozvania šéfa slovenského rezortu obrany. Brazília je pre Slovenskú republiku dôležitým hospodárskym partnerom.
Ministri obrany budú rokovať o možnostiach prehĺbenia vzájomnej spolupráce vo vojenskej oblasti, ktorá je v súčasnosti značne poddimenzovaná. „Som presvedčený, že aj napriek vzdialenosti medzi našimi krajinami by mohla byť spolupráca intenzívnejšia. Určite vieme Brazílii ponúknuť spoluprácu vo viacerých oblastiach. Napríklad školenie a výcvik rôznych typov jednotiek, ale napríklad aj priestory na cvičenie vo Výcvikovom a testovacom centre RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.
Stretnutie slovenského a brazílskeho ministra obrany bude zároveň vstupným podujatím k širšiemu multilaterálnemu fóru ministrov obrán Vyšehradskej skupiny, ktoré sa uskutoční v utorok 29. októbra. Šéf brazílskeho rezortu obrany a ministri obrany krajín V4 historicky prvýkrát prediskutujú možnosť spolupráce v oblasti obranného priemyslu s možnosťou spoločného obstarávania a regionálnej spolupráce V4.

Mgr. Martina Balleková
hovorkyňa MO SR
 

Vyberte región